ZAPROSZENIE na bezpłatne warsztaty kulinarne pn. „Profesjonalne komponowanie dań z produktów lokalnych w agroturystyce"

Sekretariat Regionalny KSOW województwa podlaskiego wspólnie z Podlaską Regionalną Organizacją Turystyczną zapraszają przedstawicieli kwater agroturystycznych do uczestnictwa w bezpłatnych warsztatach kulinarnych pn. „Profesjonalne komponowanie dań z produktów lokalnych w agroturystyce". Warsztaty poprowadzi znany i ceniony koneser smaku, startujący i triumfujący w wielu kulinarnych zmaganiach i mistrzostwach Pan Artur Sienkiewicz. Spotkania odbędą się w trzech różnych terminach na terenie: powiatu hajnowskiego,  łomżyńskiego oraz sokólskiego.

 

Terminy oraz miejsca warsztatów:

19 listopada 2013 r. – Bojarski Gościniec, Narewka, ul. Ogrodowa 28
20 listopada 2013 r. – Stanica Kresowa, Poczopek 9
21 listopada 2013 r. – Zajazd Herbu Wielbut, Konarzyce, ul. Łomżyńska 161

Celem przedsięwzięcia jest przede wszystkim zwiększenie roli produktów lokalnych w żywieniu turystów korzystających z usług agroturystycznych oraz podniesienie jakości produktów. Żywność lokalna i tradycyjna stanowi znaczną atrakcję turystyczną naszego regionu, dlatego też należy położyć szczególny nacisk na prezentowanie jej na odpowiednim poziomie.

Zgłoszenia uczestnictwa proszę przesyłać na e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. lub pocztą na adres: PROT, ul. Malmeda 6, 15-440 Białystok do dnia 15 listopada 2013 r. do godz. 12:00.

Wszystkie zakwalifikowane osoby zostaną poinformowane telefonicznie. Organizator zastrzega sobie możliwość zmniejszenia liczby uczestników z jednej instytucji/ gospodarstwa w przypadku ograniczonej dostępności miejsc. Decyduje kolejność nadesłania zgłoszenia.

W załączeniu przesyłam informacje o warsztatach, program warsztatów oraz kartę zgłoszenia uczestnictwa.

 

PLIKI DO POBRANIA:

Karta zgłoszenia

Plakat

WARSZTATY KULINARNE
„Profesjonalne komponowanie dań z produktów lokalnych w agroturystyce”
 
PROGRAM
 
9:30 – 10:00    Rejestracja uczestników
 
10:00 – 10:20   Część  informacyjna:  zapoznanie  uczestników,  omówienie  programu, przedstawienie menu dnia.   
 
10:20 – 12:30    Część  praktyczna  I:  uczestnicy  warsztatów  podzieleni  zostaną  na  3-4  osobowe  grupy,  każda  z  grup  dostanie  do  przygotowania  kilka  dań wg przygotowanych receptur.
 
12:30 – 13:00   Przerwa kawowa
 
13:00 – 14:00    Część praktyczna II: każda z grup z pomocą Kucharza wykończy dania i przedstawi reszcie grup. Dania  zaprezentowane zostaną  na talerzach jedno-porcjowo, a także na półmisku wielo-porcjowo.
 
14:00 – 15:00    Część  kończąca:  uczestnicy  zdegustują  przygotowane  uprzednio potrawy, następnie zostaną omówione i podsumowane warsztaty.  
 
15:00 Poczęstunek 

 

 

Urszula Łaszczewska

Koordynator ds. Informacji Turystycznej

Podlaska Regionalna Organizacja Turystyczna

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.